På denne side vil jeg dele nogle af de opskrifter jeg selv finder på og dem som jeg synes er super gode som f. eks. Mette Blomsterbergs Hindbærsnitter .....
Håber at det er noget som falder i god jord hos de fleste.
-Rebekka
Spinatboller til madpakken.
-egen kreation.
ca. 5dl lunken vand
25g gær
ca. 3 dl havregrød fra morgenmaden
1 tsk sukker
1 tsk salt
ca. 8-12 frosne kugler spinat
1½ spsk "SantaMaria" all around mix
1 spsk "SantaMaria" Perbermix
1 ½ dl neutral mad olie.
hvedemel efter behov
1 æg til pensling.
- De frosne kugler spinat tøes op enten i mikroovn eller i kasserolle på komfuret, prøv så vidt det er muligt at få så meget væde fra som muligt. Tænd ovnen på 200 grader.
- Gæren kommes i det lunkne vand og udrøres sammen med salt og sukker.
- Tilsæt den afkølede havregrød samt spinat, "SantaMaria" krydderierne og Olien.
- Lidt efter lidt tilsættes hvedemel. Dejen må gerne være lind, men ikke alt for flydende.
- Stil dejen til hævning en halv times tid og fordel derefter store klumper dej på en plade med bagepapir. Jeg bruger som regel to skeer til at fordele dejen med.
- Pensel med æg der er tilsat,1 spsk vand samt lidt ekstra krydderier.
- Bages i ca 15-20 min
Bollerne skal være bløde og "mushy" og er fantastiske til salat og med pålæg på.
Kan fryses.
Appelsinmarmelade med Chili og Vanilje
6 økologiske usprøjtede appelsiner
2 hele røde chilier
2 hele stænger vanilje
4 dl. vand
1 kg. syltesukker
Vask og skræl appelsinerne, snit skrællen fint og skær kødet i mindre stykker.
Chilierne ordnes og alle kerner fjernes for derefter at skæres i bitte småstykker.
Flæk vanilje stængerne og skrab kornene ud, gem stængerne
Kom chilier, appelsinkødet, skrællen, vanilje korn, stænger og 4 dl vand i en gryde og lade det simre ved svag varme i ca. en time under låg.
Tilsæt sylte sukkeret og lad det simre videre en halv times tid.
Fjern skum fra toppen
Hældes på skoldede glas og der kommes låg på med det samme og glassene vendes på hovedet imens de køler af.
Der er til 4-6 glas afhængigt af størrelsen.
1/4 frysepose stikkelsbær (nippet i begge ender)
1 dl vand
300-400 gram syltesukker
Kiwi, stikkelsbær og vand kommes i en gryde og koges mørt ved svag varme under låg i ca. 30 min.
ønskes en klumpet marmelade tilsættes sukkeret her, ellers give det en hurtig tur med stavblenderen og tilsæt derefter sukkeret.
Simrer videre i ca. 10 min ....husk at skumme af
Hældes derefter på skoldede glas. der bliver ca. ½ L.
Bon Appetit :)
2 hele røde chilier
2 hele stænger vanilje
4 dl. vand
1 kg. syltesukker
Vask og skræl appelsinerne, snit skrællen fint og skær kødet i mindre stykker.
Chilierne ordnes og alle kerner fjernes for derefter at skæres i bitte småstykker.
Flæk vanilje stængerne og skrab kornene ud, gem stængerne
Kom chilier, appelsinkødet, skrællen, vanilje korn, stænger og 4 dl vand i en gryde og lade det simre ved svag varme i ca. en time under låg.
Tilsæt sylte sukkeret og lad det simre videre en halv times tid.
Fjern skum fra toppen
Hældes på skoldede glas og der kommes låg på med det samme og glassene vendes på hovedet imens de køler af.
Der er til 4-6 glas afhængigt af størrelsen.
Stikkelsbær/kiwi marmelade.
3 skrællede kiwi'er1/4 frysepose stikkelsbær (nippet i begge ender)
1 dl vand
300-400 gram syltesukker
Kiwi, stikkelsbær og vand kommes i en gryde og koges mørt ved svag varme under låg i ca. 30 min.
ønskes en klumpet marmelade tilsættes sukkeret her, ellers give det en hurtig tur med stavblenderen og tilsæt derefter sukkeret.
Simrer videre i ca. 10 min ....husk at skumme af
Hældes derefter på skoldede glas. der bliver ca. ½ L.
Bon Appetit :)
Mette Blomsterbergs Hindbær snitter
Dej:
½ vaniljestang, polynesisk
70 g flormelis
150 g stuetempereret smør
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl vand
Fyld:
Ca. 200 g hindbær-
marmelade
Glasur:
Ca. 200 g flormelis
Lidt vand
Drys:
Ca. 20 g usaltede pistaciekerner
Ca. 10 g frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde
Dej:
Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv.
Mas kornene sammen med lidt af flormelissen på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
Ælt det hjemmelavede vaniljesukker sammen med den resterende flormelis, smør, hvedemel og bagepulver.
Kom til sidst vandet i og ælt dejen smidig og glat. Stil dejen i køleskab i ½ time.
Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til den er ca. 3 mm tyk. Udstik cirkler af dejen, ca. 8 cm i diam.
Du skal bruge 2 dejcirkler pr. hindbærsnitte.
Læg de udstukne stykker dej på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8 min. ved 190 grader.
De må gerne virke lidt halvbagte.
Spred halvdelen af de bagte kagecirkler ud på bordet. De skal bruges som bunde.
Kom 1½ tsk hindbærmarmelade på hver bund. Læg en kagecirkel ovenpå.
Glasur og drys:
Hak pistaciekernerne fint.
Bland flormelis og vand godt.
Smør glasuren på toppen af kagerne og drys dem straks med hakket pistacie og de frysetørrede hindbær.
Spis hindbærsnitterne i løbet af et par dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar