tirsdag den 7. august 2012

Appelsinmarmelade med Chili og Vanilje

For et par år siden lavede Morten Heiberg en fantastisk marmelade med Appelsin og Chili. Den var helt i top, men i disse afgifts tider tænkte jeg at den måtte kunne laves hjemme ...Og selvfølgelig kan den det.

Her er min opskrift på hvordan jeg gjorde.

6 økologiske usprøjtede appelsiner
2 hele røde chilier
2 hele stænger vanilje
4 dl. vand
1 kg. syltesukker

Vask og skræl appelsinerne, snit skrællen fint og skær kødet i mindre stykker.

Chilierne ordnes og alle kerner fjernes for derefter at skæres i bitte småstykker.

Flæk vanilje stængerne og skrab kornene ud, gem stængerne

Kom chilier, appelsinkødet, skrællen, vanilje korn, stænger og 4 dl vand i en gryde og lade det simre ved svag varme i ca. en time under låg.

Tilsæt sylte sukkeret og lad det simre videre en halv times tid.

Fjern skum fra toppen

Hældes på skoldede glas og der kommes låg på med det samme og glassene vendes på hovedet imens de køler af.

Der er til 4-6 glas afhængigt af størrelsen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar