søndag den 25. marts 2012

ADHD......Og hva' så??

For nogen måneder siden fik vi endelig et svar på vores søns til tider "spændende " adfærd. Han blev diagnosticeret med diagnosen ADHD, lige som rigtig mange andre børn.
 Nåh, tænkte jeg, som mor så, hvad skal der så ske??? Ja, spørgsmålene hober sig op men heldigvis for August har han den mildeste form for ADHD overhovedet. Han er hverken ramt af ticks eller noget andet.
 Hans store problem er at  finde i skolen, hvor han ikke har ro til indlæring. August er på ingen måde dum, tværtimod, men han kan bare ikke læse og skrive. I skolen er der så mange indtryk han skal forholde sig til at han er på overarbejde hele tiden, og hans frustrationer bliver jo ikke mindre af at vide, at han ikke kan det samme som de andre. Psykologen på Børnepsyk i Kolding sagde til os, at det ikke kunne udelukkes at August også har en form for dysleksi, men at de ikke kunne teste for den slags før i 3. klasse. Øv siger jeg bare....sådan noget .....ja, I kan selv tænke jer til resten. Og jeg kan jo ikke bebrejde nogen noget men hold nu op hvor er det frustrerende.
Ikke nok med at han har det svært med skolen, så har vi også fået af vide vi ikke skal lave lektier med ham fordi han "uden ads lærer"........Øh Ja, men det gør de fleste børn sgu da i de små klasser, Men nej vi skal  lyderer som det så fint hedder.
Det er der frustrerer mig er de tanker jeg får ang. hans skole. Han går i 2. klasse nu og hans faglige niveau er som en 0.klasses. Hvornår skal han kunne nå at indhente det for at kunne følges med resten af hans klasse og selvom han får hjælp og it rygsæk osv. skal han bare kæmpe så meget mere end de andre børn. Oven I det ser skolen gerne at han skal begynde på Ritalin da han forstyrer når han prøver at holde sin hjerne igang, fordi han godt ved at han skal lære. Når han "forstyrer" kan han ligge ind over bordet, ligge på gulvet, sidde omvendt på stolen osv.........Hvem siger det er ham der forstyrrer, Måske er det alle de andre der forstyrrer ham ??? Vi har flere gang spurgt på skolen om han evt. skulle i en special klasse, men det mener de at han fagligt er for god til ......Noget hænger ikke sammen!
Vi er rigtig meget i tvivl om han skal starte i Ritalin behandling. Vi mener ikke der er forsket nok i konsekvenserne af behandling med Ritalin. Hvorfor skal vi pumpe ham med gift når han nu er som han er??
Vi han læst og læst og tvivlen er der stadig og jeg ved at en af de nærmeste dage skal de ha' en svar på børnpsyk, da de også er ivrige efter at han skal startes op. What to do ???

Hvis nogen har tanker og ideer om dette så hold jer endelig ikke tilbage med at give mening til kende her på bloggen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar